13714x bekeken sinds 7 november 2016
Zuidvogels JO17-2 – AFC Quick JO17-2 1–0 13 mei’17

Teamblog

Zuidvogels JO17-2 – AFC Quick JO17-2 1–0 13 mei’17

Zuidvogels JO17-2 – AFC Quick JO17-2 1–0 13 mei’17“Zuidvogels JO17-2 sluit competitie af met overwinning op AFC Quick”
Rust: 0-0
Eindstand: 1-0
Doelpuntenmaker: Gino.

Alweer drie weken geleden was de vorige competitiewedstrijd van de JO17-2. In een nietszeggende partij voetbal tegen hekkensluiter werden 3 punten behaald. Deze zaterdag andere koek, AFC Quick uit Amersfoort kwam op bezoek voor de allerlaatste wedstrijd die op het programma stond van deze voorjaarscompetitie. Eerder werd er in Amersfoort verloren en was het kampioenschap verkeken. Tijd voor revanche en ditmaal gewoon de punten thuis behouden.

De bedoelingen waren best de 1e helft, Zuid had wel wat overwicht maar creëerde niet al teveel. Ook de gasten uit Amersfoort konden aanvallend niet echt een vuist maken. Kort samengevat een gezapige 1e 40 minuten. Op veld 3 blijkt de JO17-2 niet hun beste spel op de mat te kunnen leggen. Al eerder werden er moeizame wedstrijden gespeeld op dit veld. Na 40 minuten kon er gerust worden met nog de brilstand als score.

Beide ploegen toonden in het 2e bedrijf aan dat de intenties er toch echt wel waren om vandaag te willen winnen. Na een ingooi van Zuid kwam Michiel in de 45e minuut in balbezit, zijn hoge voorzet bereikte bedoeld of niet Gino in kansrijke positie. Gino op zijn beurt controleerde goed en ronde van dichtbij af voor de openingstreffer 1-0. Waar iedereen vervolgens verwachte dat dit het begin was van een echte wedstrijd kwam bedrogen uit. Het gezapige spel kreeg zijn vervolg. Er waren best aardige acties en combinaties te zien van de Zuid maar enkel bij het 16 metergebied aangekomen strandde elke aanvallende actie. Quick was naarstig op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook nog wel wat mogelijkheden maar wist niet te scoren. Zo hield Daan zijn doel netjes schoon. Jammer genoeg scoorde ook de Zuid niet meer waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Na 80 minuten klonk het eindsignaal van de prima optredende leidsman en konden onze boys tevreden met winst de kleedkamer opzoeken.

Met een score van 19 punten uit 10 wedstrijden werd er uiteindelijk een verdienstelijke 2e plaats behaald. Er had achteraf meer in gezeten, de wisselvalligheid zorgde ervoor dat cruciale wedstrijden tegen Quick en Huizen verloren gingen waardoor er een streep gezet kon worden door de kampioenschap aspiraties. Toch kunnen we spreken van een goed seizoen. Tegen enkele 2e jaars B-elftallen werden knappe resultaten behaald welke vooraf niet verwacht waren. Binnen de mogelijkheden van deze groep bleek deze 2e plaats dan ook een prima eindresultaat.

Wat rest zijn een 3-tal toernooien, te beginnen op 3 juni bij VOP in Amersfoort. Laten we er nog wat moois van maken en goede toernooiresultaten neerzetten om het seizoen mee af te sluiten.

Arjan
Auteur: Arjan Hartevelt | 19 mei 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (9)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in